Blogi

14.04.2023

Tiedote: Olen tyytyväinen saadessani jatkaa suuren valiokunnan jäsenenä

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä teki päätöksen valiokuntapaikkojen jaosta. Vasemmistoliiton kansanedustaja Merja Kyllönen jatkaa jo edelliskaudella alkanutta työtään suuren valiokunnan jäsenenä. Kyllönen valittiin tämän lisäksi puolustusvaliokunnan sekä kansliatoimikunnan jäseneksi. 

– Olen tyytyväinen saadessani jatkaa EU-asioiden parissa suuressa valiokunnassa. Jatkossakin valiokunnan käsittelyyn tulee isoja asioita talouden, energian ja ilmaston parissa, Kyllönen sanoo.

– Puolustusvaliokunnassa lähden innolla perehtymään Nato-Suomen uuteen puolustukselliseen näkymään ja sen vaikutuksiin myös kotimaamme ulko- ja turvallisuuspolitiikan kuvassa, rauhantyön merkitystä unohtamatta, Kyllönen toteaa.

Merja Kyllönen on vasemmistoliiton kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Merja on toiminut kansanedustajana vuosina 2007–2014 sekä uudelleen heinäkuusta 2019 alkaen. Euroopan parlamentin jäsenenä Merja on toiminut vuosina 2014–2019. Hän on myös toiminut Kataisen hallituksen liikenneministerinä vuosina 2011–2014.